Dykkerknive til dine dykkereventyr

Er du professionel dykker kan det være et ekstra og ofte nødvendigt sikkerhedstiltag at have en dykkerkniv ved hånden. På den måde har du altid mulighed for at skære viklet fiskenet og affaldstorve væk, såfremt de uheldigvis vikles ind i udstyr og lignende. Man ser også sommetider tilfælde, hvor torvværk vikler sig rundt om ben, hvorfor en dykkerkniv kan få en afgørende betydning. Det går ofte hurtigere end man tror, når torv eller aflagt reb vikler sig rundt på grund af de ofte kraftige havstrømme. Af den grund er det altså alfa og omega, at du altid har en dykkerkniv klar, så du kan skære dig og dit udstyr fri.

Hvilken dykkerkniv skal jeg vælge?

De største forskelle på dykkerknive i et typisk shopudvalg er størrelsen. Dykkerknive er lavet i rustfrit stål, der er i stand til at skære igennem det meste. Her er det vigtigt at holde knivbladet rent og slibe det af og til – præcis som du gør med dine almindelige køkkenknive. Det kan dog være en god idé at investere i en dykkerkniv med flad spids, så man undgår at komme til at stikke sig. Eftersom en kniv opbevares i en afskærmet, låst beholder, behøver man dog ikke være nervøs for, om den kommer til at skære huden. Sikkerhedstiltaget med en flad knivspids handler i højere grad om, at det kan være svært at se klart i særligt grumsede havforhold, og derfor kan af og til komme til at rammer udstyr og lemmer med spidsen.

Mange forhandlere tilbyder et bredt sortiment af dykkerknive, der dækker alle slags behov. Her er det især mærker som Pro Dive Gear og SEAC, du bør kigge efter, når du vil være sikker på at få den bedste kvalitet på markedet.