Hygrometer i høj kvalitet fra Pro Instruments

Hvis man arbejder med arbejdsmiljø vurdering eller vurdering af byggeri til beboelse, er det vigtigt at have et godt øje for fejl og mangler ved murværk, træværk, fundament og andet, som udgør bebyggelsen. Der kan skjule sig megen fugt i et byggeri, som man ikke kan se med det blotte øje. Især i et land som Danmark, hvor luft fugtigheden er høj nærmest hele året rundt, hvor det regner meget, og hvor smeltevandet fra sne og slud har frit spil til at gemme sig i revner og kroge, er fugt et stigende problem i nyere såvel som gammelt byggeri. Fugt kan medføre store skader, og kan danne grobund for blandt andet skimmel svamp, hvis sporer er farlige for det menneskelige luftvejs system og kan føre til udvikling af astma, allergi og andre åndedræts relaterede lidelser.

Derfor er det ikke nok at have sit gode syn og sans for detaljen – som fag person er man simpelt hen nødt til at være i besiddelse af en god og særdeles følsom fugtmåler (hygrometer) i høj kvalitet. Fugt skader og skimmelsvamp angreb er ikke nødvendigvis synlig for det blotte øje – det kan skjule sig inde i vægge og murværk, i gulve eller i dårlig isolering. Og når først en fugtskade er opstået, eller evt. skimmelsvamp har fået lov til at brede sig, er det meget omkostningsfuldt at rette op på.

Hos Pro Instruments fører vi fugtmålere – også kendt som hygrometre – i vores online shop på pro-instruments.dk. Vore fugtmålere er alle af mærket Extech, som er blandt de mest velrenommerede på markedet. Det svenske mærke Extech er kendt for at producere måle instrumenter af høj kvalitet og en høj grad af præcision, herunder fugtmålere. Du kan vælge ren fugtmåler, eller kombineret hygrometer og termometer. Extech fugtmålere findes i flere forskellige pris klasser alt afhængig af formål og anvendelse.