Innovative solcellelamper med mange fordele

Som beboere i et samfund, hvis levevis desværre har medført store mængder af forurening gennem tiden, er det fantastisk, når der udvikles nye teknologier, der kan være med til at nedsætte eksempelvis vores store energiforbrug. Solcellelamper er et eksempel på en sådan teknologi, som ikke alene skåner miljøet, men også hver enkelt private forbrugers egen pengepung. Normale lyskilder, som fungerer gennem enten strømledende kabler eller tilsluttede batterier, kan let og uden at man skal slippe et for stort beløb skiftes ud med solcellelamper, der høster den naturlige energi fra de solstråler, der alligevel rammer jorden. På denne måde udnyttes vedvarende energi, og der spares på den konventionelle strøm.

Da solcellelamperne netop fungerer ved, at de opsamler energi fra solens stråler, er det optimalt at placere dem udendørs. Her udsættes lamperne nemlig for mest muligt sollys, som derefter omdannes til elektrisk energi ved en fotovoltaisk proces. Energien opbevares i et batteri, som er genopladeligt, og dermed kan fyldes med ny-omdannet energi dag efter dag. Ikke alene behøver man altså ikke trække ledninger til sine udendørs lamper, hvilket er en stor fordel i sig selv; man behøver heller ikke bekymre sig om at udskifte eller manuelt oplade batteriet, som det ville være tilfældet med et konventionelt batteri. Selv på dage, hvor solstrålerne er sparsomme og lampen eventuelt ikke rammes direkte af stråler, kan den stadig opsamle og omdanne energien, og lagre det i batteriet til senere brug, når det bliver mørkt.

Leder man efter en effektiv og flot solcellelampe, har hjemmesiden solarcamp.dk et stort udvalg af solcellelamper. Udvalget omfatter solcellelamper, som kan benyttes udelukkende for at lyse eksempelvis en indkørsel eller et gangareal op, men også solcellelamper, som hovedsageligt er dekorative og bruges til at skabe en hyggelig stemning. Danskere bruger meget tid i haverne, og nyder at grille på de sene sommeraftener. Når mørket falder på kan man med solcelle-stemningsbelysningen uden problemer blive siddende og hygge, også ud på de sene timer.

Udvalget omfatter derudover også innovative belysningsmuligheder, såsom solcellelamper, som udelukkende lyser op, når der er bevægelse i nærheden. Dette er smart, da man på denne måde garanteres, at batteriet i lampen ikke løber tør for opsparet solenergi; så længe lyset benyttes vil det lyse godt og kraftigt op. Det er også muligt at købe solcellelamper med strømsparefunktioner, der kan lyse op selv om vinteren. Uanset, hvilken lampe, man vælger, kan de på solarcamp.dk fås i smarte og moderne designs, der ikke alene vil lyse ethvert udendørsområde op, men som også vil pynte i sin egen ret.