3 måder at forebygge sportsskader

Skader er desværre svære at undgå når du dyrker meget sport. Det ligger implicit i sport at du presser dig selv til det yderste. Du vil gerne udvikle dig og blive bedre. Eller måske deltager du i konkurrencer hvor du er nødt til at give dig 100 procent uanset hvad kroppen siger til det.

Skader opstår når du er uopmærksom eller ikke er varmet godt nok op. De kan også opstå når du mangler teknik eller bare er dumdristig og overvurderer dine evner.

Varm op før du træner

Ret ofte er opvarmningen noget mange springer over. Det behøver ikke at tage lang tid at varme op, men når du skal bruge kroppen, så skal den være klar til at bevæge sig. Især når du træner meget fysisk krævende sportsgrene.

Som løber er det ikke nok bare at smålunte og sætte farten op. Du skal varme led og skuldre op også.

Træn teknik

Det er fristende at lave tricks og presse dig selv til at gøre ting du har set andre gøre. Men lad være med at presse kroppen til noget uden at have lært teknikken først. Hvis du træner crossfit nytter det ikke at du prøver at løfte 100 kilo uden teknik. Du får helt sikkert en skade i ryggen.

Du kan også være næsten sikker på at vride om i en hurtig vending på boldbanen hvis ikke du ved hvordan du laver retningsskift.

Styrketræning af hele kroppen

Uanset sportsgren, så bruger du hele kroppen. Derfor er det vigtigt at du styrketræner så dine muskler kan holde til belastningen. Og for at de kan støtte dine led så de ikke vrider om. Det er ofte de små støttemuskler vi glemmer at træne.

Skulle uheldet være ude alligevel, så kan du sprøjte skaden med Biofreeze. Det vil omgående lindre.