Sådan vælger du den rette støttemur til projektet derhjemme

Der kan være flere grunde til, at man har brug for at investere i en støttemur til hjemmet. Det kan være, at du har skrånede arealer, der skal rettes op på, eller det kan være, at du har brug for en støttemur i haven et sted. Men hvad skal man egentlig tage stilling til, så man er sikker på at vælge den rette støttemur til haven? Læs med i denne artikel for at finde svaret.

Hvilket sten ønsker du?

Du kan få støttemure i flere forskellige sten, og det kan gøre en stor forskel på slutresultatet, hvad man vælger. Der kan både være slåede, fasede og skarpkantede kantblokke at vælge mellem i forskellige nuancer. Du kan f.eks. tage stilling til, om det passer bedst til din have med de brunlige eller de grå nuancer. De brune nuancer går måske mere i ét med naturen, men man kan skabe et mere lyst udtryk med de grå nuancer. Du kan også vælge en støttemur beton til haven. Med en støttemur i beton skaber du et rustikt look.

Runde eller skarpe kanter?

Der er som beskrevet både skarpkantede og mere runde sten at vælge mellem, når man skal opbygge en støttemur. De slåede blokke har et mere rustikt udtryk, og de passer perfekt til dig, der godt kan lide, at det hele ikke står snurrelige. Kan du derimod godt lide, at det hele er skarp og præcist, skal du vælge blokke, der er skarpkantede eller fasede.

Hvor meget har du brug for?

Sidst men ikke mindst skal du naturligvis tage stilling til, hvor mange sten du har brug for til dit projekt. Her kan du også tage stilling til, hvor meget du vil betale. Der vil nemlig altid være forskel på prisen alt afhængigt af, hvilke blokke du vælger at opbygge din støttemur i.