Sådan vælger du det rigtige akvarie

Hvis du er en af dem, der ønsker sig et akvarie i hjemmet til at pynte (eller måske kan du bare lide fisk?), så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du køber et akvarium. Denne artikel vil hjælpe dig med at finde det helt rigtige akvarium til dig og dine behov. Det er faktisk ikke så nemt, som man går og tror.

Hvilke fisk ønsker jeg at have placeret i mit akvarie?

Det er en meget vigtig ting, at man overvejer hvilke slags fisk, man ønsker at have i sit akvarie. Der findes over 1000 forskellige fisk, du kan have i det, derfor kan dette godt være en lang proces at finde de rigtige fisk, men hvis det er første gang, du har et akvarie, så skal du have en type fisk, man kalder for selskabsfisk. Disse fisk har ikke de helt store krav til størrelsen på akvariet, derfor passer de i alle akvarier. Er du på udkig efter en speciel type fisk, så skal du læse videre til næste punkt, hvor vi gennemgår hvilken størrelse akvarium man skal have.

Hvor stort skal mit akvarie være?

Det er en smagssag, om man ønsker et stort akvarie eller et lille akvarie. Det er derfor ikke en nem opgave at råde folk om, hvilken størrelse de helt præcist skal have. Man kan dog sige, at man skal vælge et akvarium, der passer til de fisk, man vil have i det. Hvis du så ønsker et lille akvarium, så tager du bare det mindste, der passer til din valgte type fisk. Omvendt kan du tage et, der er meget større. Du skal selvfølgelig også overveje, om det skal være et akvarium med bord, eller om det bare skal være et almindeligt akvarium.

Disse typer akvarier findes der

Som nævnt i det tidligere afsnit, så er det også en god idé at få kigget på typer af akvarier. Der findes eksempelvis disse typer: glas akvarier, bowler akvarier, juwel akvarier og akvarier, der er startsæt. Hvis man skal have et almindeligt akvarie uden bord, så kræver det selvfølgelig, at man har et sted at stille det, uden at det vælter, og at ens bord (eller hvor man stiller det) kan holde til vægten. Har man ikke det, så anbefales der, at man køber et med et bord.

 

Efter man har besluttet disse tre ting, så kan man kigge på dekoration til sit akvarium samt tilbehør.