Forbered dig på fodbold igen: 3 gode råd til dig

Fodboldsæsonen kan nu mange steder skydes i gang igen efter at have været sat på pause under corona. Det betyder mange glade ansigter, som igen kan gøre det, de er bedst til, på grønsværen, men for mange betyder det også et gensyn med skader og skavanker, som kommer som følge af den lange pause. Vi har i denne artikel samlet et par gode råd til, hvordan du undgår og behandler disse skader.

Brug varmecreme til opvarmning

Hvis du har svært ved at varme ordentligt op, så bør du bruge varmecreme på de områder, hvor man som fodboldspiller typisk døjer med skader. Det vil sige omkring lysken og baglårene, hvor en enkelt dårlig opvarmning kan være skyld i flere ugers pause. Varmecreme hjælper med at varme dine områder op, men du skal stadig selv aktivt forsøge at opvarme dem.

Undgå overbelastningsskader med sportstape

Sportstape kan også være en god ven, når du skal starte op igen, fordi den hjælper med at holde på led og muskler, så du har større chance for at undgå tilbagevendende skader. Samtidig forhindrer de også din krop i at overbelaste sig selv, hvilket ofte er en konsekvens af lange pauser væk fra banen.

Start relativt langsomt ud

Selvom det er længe siden, og du ikke kan vente med at hakke på mål, så skal du starte langsomt ud med et par træninger om ugen som maksimum. Din krop skal igen vænne sig til det fysiske pres, og det tager bare lidt tid. Byg på langsomt, så du kommer tilbage i god form ude at risikere overbelastningsskader.